Over

Muriel Hoffs is een ontwerpstudio voor textiel, mode en accessoires. Zij combineert stijl en kwaliteit. Heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van exclusieve handgemaakte breisels in verrassende materiaal- en kleurcombinaties.

De breisels van Muriel Hoffs vinden hun weg naar vrouwen en mannen die weten wat ze mooi vinden. Alle creaties zijn uniek, slechts enkele worden gemaakt in kleine oplage, waardoor exclusiviteit gewaarborgd blijft.

Als je goed kijkt zie je dat twee dezelfde breisels nooit helemaal gelijk zijn. Dat komt omdat ze met de hand gemaakt zijn en dus onregelmatig. Dat geeft de breisels een bijzonder eigen karakter.

Fysiek bezig zijn met materiaal en kleuren geeft mij plezier, energie, het voedt de zintuigen. Ik ben steeds verbaasd dat uit één draad een heel kledingstuk kan worden gemaakt.

Hoe ga ik aan het werk? Eerst concentreer ik me op de structuur van het breiwerk. Ik zoek naar de verhoudingen met mooie spannende materiaal- en kleurcombinaties, dikkere of dunnere breinaalden, dikker of dunner garen. Gaandeweg wordt het iets, van tevoren kun je nooit helemaal bedenken hoe het resultaat zal zijn.

foto Muriel Vaak heb ik iets in mijn hoofd dat toch anders uitpakt. Soms blijkt het garen een nieuw effect te geven. Dan moet het concept verder worden ontwikkeld. Elk garen heeft zijn eigen kwaliteiten. De variatie in kleur, materiaal en soort steek is onuitputtelijk. Tot er op na veel experimenten een lapje ontstaat dat mogelijkheden heeft. In dat stadium krijg ik al een gelukkig en blij gevoel. Vanuit deze nieuwe structuur ontstaat het design. Dan werk ik toe naar een prototype voor een shawl of kledingstuk. Ook deze weg is steeds veranderlijk, breiwerk gaat nu eenmaal alle kanten op. Soms valt het niet helemaal zoals ik in gedachten had. Er ontstaan weer andere onverwachte dingen. Dat maakt het interessant.

Breien is een fantastische ambacht. Voor een top resultaat is veel geduld en inspanning nodig. Het is intensieve arbeid, tijdrovend en duur, het vordert langzaam.

Een erg fijne tegenhanger in deze maatschappij die steeds sneller gaat.

- Muriel

In hartje Amsterdam, schuin tegenover Centraal Station, op weg naar de Haarlemmerstraat en de Jordaan kon je de winkel van Muriel Hoffs vinden.

Muriel Hoffs Prins Hendrikkade 8b 1012 TK AMSTERDAM

winkel foto winkel foto